27 июл. 2018 г.

4000 км літа. День 3: Відень, Палац Шенбрунн, Музей природознавства, дорога на Грац



З нудними дорогами закінчили – далі піде про розваги!

В неділю, гарно поснідавши та зарядившись позитивом, ми з самого ранку рушили на дослідження Відня. Авто залишили на парковці – в більшості міст Європи це швидше тягар, ніж зручність. Зручне метро у Відні, добовий безлімітний квиток та безкоштовний проїзд для дітей по вихідних – що ще потрібно для пересування цим чудовим містом? Ми з дружиною вже кілька раз були у Відні, тому основною метою було показати його дітям.

Для початку ми вибрали Палац Шенбрунн із його чудовим парком. Так склалось, що колись я відвідував його сам. Да і то лише «швидко пробігся» за 2 години. Довідково: Шенбрунн був літньою резиденцією імператорської родини Габсбургів і по сьогодні залишається перлиною Відня. Добратись до нього дуже легко – станція метро Schönbrunn знаходиться за 200 м від парку та палацу.

Ми провели у Шенбрунні близько чьотирьох годин. Побачили шикарні парки, клумби, фонтани та скульптури. Більше години провели в класнючих рослинних лабіринтах. На вибір є чотири різних лабіринти з цікавими головоломками та ребусами. В якості бонусу поруч розташований дитячий майданчик з різними механічними штуками-іграшками: ручними помпами-фонтанами, викривленими дзеркалами, доісторичним телефоном з каміння, тощо. Дітям було надзвичайно цікаво та дозволило трохи відпочити від походу по парку. Трохи шкодуєм, що не попали до зоопарку, що розташований в Шенбрунн, але для нього потрібно виділяти окремий день – він надзвичайно великий. Garmin показав що ми проходили всього 6 км і було трохи за полудень, але видно було що діти втомились. Тому ми вирішили що далі ходити немає сенсу і вирушили обідати.

В плані було пообідати на Naschmarkt – кльовий базарчик неподалік від Кварталу Музеїв, поруч з яким є багато різних кафешок-ресторанчиків. Там завжди була можливість смачно пообідати. Яким же було наше розчарування коли ми приїхали і побачили що в неділю він не працює. Довелось шукати інше місце і воно нас не розчарувало – їжа в Австрії просто чудова.

«Підзарядивши батарейки» ми рушили в Музей природознавства. Це місце – просто рай для дітей-чомучок (та й для дорослих теж). Тут розташовано близько 3000 експонатів рослинного та тваринного світу. Деякі з них просто унікальні – наприклад скелет диплодока. Також тут є викопні мінерали та шматки метеоритів. До речі, окрема кімната була представлена місії Розетта, що була присвячена дослідженню комети Чурюмова-Герасименко – дуже цікаво. Ми з дружиною вже були в цьому музеї, але з задоволенням переглянули ще раз (особливо дружина у відділі коштовного каміння :D ). Діти були в захваті від усіх цих експонатів. Під кінець ми з дружиною навіть більше втомились ніж вони, бо потрібно було постійно пояснювати та перекладати інформацію про експонати. Всі макети дуже достойні, але найбільше малечу вразив відділ з динозаврами, особливо рухомий макет Аллозавра. Хто не в курсі, опинвшись поруч з ним в момент початку руху, від страху можуть бути «повні штані» ;) Ані так сподобався рухомий Аллозавр, що довелось ще раз до нього повернутись і на виході придбати його фігурку.

Після музею ми планували ще поїхати в місцевий лунапарк – Prater, але поглянувши на втомлених (але щасливих) дітей вирішили не перегружати їх. Нам ще потрібно було переїхати в інше місто – Грац, що знаходиться за 200 км від Відня. Тому ми ще трохи погуляли в Volksgarten - чудовому розаріїї поруч з Австрійським парламентом, а потім сіли на метро, добрались до парковки, виїхали на автомагістраль і рушили на південь Австрії. За менш ніж дві години і без жодних пригод добрались до Грацу, поселились в готель, повечеряли та лягли відпочивати. Попереду в мене було три дні роботи з клієнтом, а в сім’ї три дні на дослідження цього чудового міста.


Комментариев нет: